You are currently viewing Colorcam x Marie Anne Design- Interjú

Colorcam x Marie Anne Design- Interjú

Fotók: COLORCAM/Farkas Anna

A nagybetűs Nő kiegészítői- Táskák a Marie Anne Design- tól

A tehetséges fiatal magyar tervezőket bemutató sorozatunkban most ismerjétek meg Selmeci Mariannát, akinek a Marie Anne Design letisztult formavilágú, elegáns alkalmi bőr táskáit és pénztárcáit köszönhetjük. Marianna 2014-ben készítette el első kollekcióját, azóta pedig folyamatosan örülhetünk a szebbnél szebb színekkel és textúrákkal megalkotott kiegészítőknek.

A tervezőlány, aki egyébként doktori tanulmányait folytatja Gödöllőn agrár- és természetvédelmi-mérnökként, néhány éve puszta kedvtelésből kezdett el bőrdíszművességgel foglalkozni. Véletlenül tévedt be szülővárosában, Győrben egy cipőkellékes üzletbe, ahol maradék bőröket is árultak. Szép színesek voltak, úgyhogy vett is belőlük egy nagyobb adagot, bár még fogalma sem volt, hogy mihez kezd majd velük. Egy darabig a szoba egyik sarkában pihentek, majd egyszer csak fogta őket és a bőrdarabokból kézzel összevarrt egy neszeszert (amit egyébként a mai napig használ), hiszen ez tűnt a technikailag legegyszerűbben kivitelezhető dolognak. Varrni ugyanis sosem tanult, édesanyja mellett lesett el fogásokat, így alapvetően laikusként kezdett bele az alkotásba. Nem sokkal később aztán jött a következő neszeszer, majd egy újabb és megint egy újabb, de egyféléből mindig csak egy darab.

A barátnők bíztatására aztán folyamatosan varrt, már kárpitosnál vásárolta a bőrt és géppel illesztette egymáshoz az alkotórészeket. Egy évvel ezelőtt azt vette észre, hogy sok embernek tetszik, amit csinál, így úgy döntött, itt az ideje az első kollekció, no meg egy brand megalkotásának. Hurrá!

Első táskája boríték-alakú volt, amit a külföldi street fashion inspirált. Ehhez a formához azóta is ragaszkodik, bár nyilván kötött a téglalap, azért az arányok és a lehajtó alakja is variálható és persze a színekkel és textúrákkal is lehet játszani. Itthon még viszonylag kevesen szeretik a kezükben hordani táskájukat, ezért a legújabb kollekcióban lánccal ellátott darabok is megjelentek, ráadásul ezeknek nagyobb a mélységük, így több dolog elfér bennük.

Marianna alkalmi keigészítőket készít “igazán nőies Nőknek” (bár én először nem is ezek, hanem a fesztivál-hátizsákok kapcsán ismertem meg őt – képek ITT), amit akár a nyári élénk színű, akár az őszi-téli ünnepibb, sötétebb, csillogó felületű darabok egyaránt igazolnak. Sokat kutat a megfelelő árnyalatok után és általában a szerelem első látásra elvén választja ki egy-egy kollekció központi színét: ahogy ez a legutóbbi táskák esetében a burgundi vörössel is történt.

Mariann pénztárcákat is varr, sőt egyéni kérésre mobiltok és öv is rendelhető nála. Adja magát a kérdés, hogy tervez-e “rendes”, utcai kiegészítőket is a jövőben. Azt mondja, hogy nagyon sokan készítenek táskákat itthon, és csak azért, hogy olyan is legyen – nem, de ha kitalál valamit, ami anyaghasználatában vagy formavilágában kicsit más, mint a többi, akkor viszont mindenképp! Ugyanígy egy férfi kollekció megalkotása is tervben van – más kérdés, hogy a pasik nem hordanak alkalmi táskákat, így az ő esetükben egy másik vonalon kell majd elindulni.

….

A teljes interjút itt olvashatjátok.

img_1798-2

Vélemény, hozzászólás?