You are currently viewing Bőr+parafa= ‘couture’ táska

Bőr+parafa= ‘couture’ táska

Sentiments 2018/19 Le Conte d’ Hiver!

Fotó: Attila Udvardi
Smink: Ajándék Harangozó MakeUp Artist
Frizura: János Janos Haller Professional Hair Stylist
Modell: Petra Móri
Táska, öv: Marie Anne Design

Immáron harmadik éve van szerencsém a Sentiments Couture divatház csodás projektjeiben részt venni. A feladatom most is a kiegészítők megtervezése volt, az egyedi és különleges kelmékből készült ruhakölteményekhez.

Az efféle együtt működések úgy érzem fejlesztik a márkát és engem is, egyrészt ilyenkor, mint kivitelező vagyok jelen, mert konkrét ruhákhoz, konkrét anyagokból kell dolgoznom. Másrészt teljesen más ez a munka, mint a hétköznapi kollekciós darabok. Az izgalma textúrájú és viselkedésű ismeretlen alapanyagok néhol kísérletezést igényelnek; ilyen volt az idei Le Conte d’Hiver egyik legmeghatározóbb anyaga a parafa.

 

A speciálisan kialakított aranyozott felületű parafa szinte textilként viselkedett, amit jól tudtam a vékony, lágy esésű kecskebőrrel kombinálni.

Az alap föld színek kiegészítői az arany és a kék voltak, ennek megfelelően készítettem el a két színváltozatban az alkalmi táskákat, amik az idei divatirányzat elvárásainak megfelelve derékon is hordhatóak.

A kisméretű alkalmi táskák köréből kiszakadva a harmadik fő kiegészítő egy kézitáska lett. A forma teljesen egyedi, de belső kialakítása és technológiai megvalósítása a klasszikus aktatáskákra épül. Kecskebőr és csipke kombinációjából készítettem, a fogója bambusz. A középpontban itt is a hangsúlyos, aranyozott zárszerkezet áll, ami által a kollekció letagadhatatlan része lett :)

Néhány kevésbé feltűnő kiegészítő is készült,  “az ördög a részletekben rejlik”. Az egyszerű, bőr deréköveken ismét feltűnik a szarvas, ami visszatérő motívumként összefogja az Öreg néne őzikéje gyermekmese által ihletett kollekció darabjait.

Vélemény, hozzászólás?